Autoverzekering vergelijken: bespaar veel geld op uw autoverzekering

Een autoverzekering wordt afgesloten om de kosten van mogelijke schade aan uw voertuig en aan het voertuig van iemand anders te vergoeden. Bent u bijvoorbeeld met uw auto tegen de auto van de buurman gereden? Dan kunt u de schade aan de auto van de buurman laten vergoeden door de autoverzekering. Heeft u schade aan uw eigen auto, dan is het afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten of deze schade ook vergoed wordt. Meer over de autoverzekering en het vinden van de beste autoverzekering door middel van autoverzekering vergelijken, leest u op deze pagina.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Over het algemeen zijn er drie soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten om veilig de weg op te gaan met uw voertuig. Dit betreft de volgende verzekeringen:

  1. De WA autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid): de WA autoverzekering is een verplichte verzekering die iedere autobezitter af dient te sluiten. De verzekering dekt schade waarvoor de autobezitter wettelijk aansprakelijk is, zoals de schade die u aan de auto van de buurman heeft gemaakt toen u tegen dit voertuig aan reed met uw auto. De WA autoverzekering vergoedt geen schade aan uw eigen voertuig.
  2. De WA + beperkt casco autoverzekering: de WA + beperkt casco autoverzekering vergoedt de schade die u bij voertuigen van anderen heeft veroorzaakt, maar biedt ook dekking tegen schade aan uw eigen auto. De schade aan uw eigen auto wordt niet altijd vergoed, maar u kunt in de meeste situaties wel geld terugkrijgen van de verzekering als u schade heeft aan uw eigen voertuig.
  3. De WA + volledig casco autoverzekering (allrisk autoverzekering): de WA + volledig casco verzekering vergoedt naast de schade aan voertuigen van anderen, ook de schade aan uw eigen voertuig.

U kunt bij het afsluiten van een autoverzekering zelf kiezen welke soort autoverzekering u afsluit voor uw voertuig.

Geld besparen op de autoverzekering?

Het afsluiten van een WA autoverzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Heeft u een eigen auto, dan komt u dus niet onder de maandelijkse vaste lasten van deze verzekering uit. Wilt u de kosten van uw WA autoverzekering zo laag mogelijk houden, zodat u aan het einde van de maand zo veel mogelijk geld overhoudt van uw salaris? Dan kunt u kiezen voor autoverzekering vergelijken. Door middel van autoverzekering vergelijken vindt u namelijk niet alleen een goede autoverzekering voor uw voertuig, maar vindt u ook autoverzekeringen met concurrerende prijzen.

Als u snel en eenvoudig een goede autoverzekering wil vinden door middel van autoverzekering vergelijken, kunt u kiezen voor autoverzekering vergelijken met de prijsvergelijker. De prijsvergelijker zet niet alleen de verschillende aanbieders van de autoverzekering op een rijtje, maar laat u ook zien welke autoverzekering competitief is in prijs. Kiest u voor autoverzekering vergelijken onafhankelijk met onze vergelijker, dan kunt u maandelijkse vele euro’s besparen.

Gerelateerde informatie: