Facturatie en boekhoudprogramma kiezen

De reden waarom ondernemers een eigen bedrijf beginnen verschilt nog wel eens. Eén ding kunnen we het over eens zijn, als ondernemer zijn we niet bang om de uitdaging aan te gaan. Een grote uitdaging, en ook gelijk een grote frustratie, is het doen van de administratie. Voor veel ondernemers wordt het doen van de administratie als een vervelend klusje gezien. Facturatie, boekhouding, urenadministratie. Het zorgt er allemaal voor dat je minder tijd over hebt voor wat je wél leuk vind om te doen: het runnen van je bedrijf.

Hoewel de administratie een van de belangrijkste onderdelen van je bedrijf is, besteden sommige ondernemers het doen van hun administratie uit. Jammer, want er zijn er genoeg redenen om de boekhouding van je bedrijf zelf te doen:

Facturatie en boekhoudprogramma

Redenen om zelf de boekhouding van je bedrijf te doen:

1.   Bespaar geld

De administratie uitbesteden kost veel geld. Wil je kosten besparen, dan doe je er goed aan om de administratie zelf te doen.

2.   Jij kent je bedrijf als de beste

Een administratiekantoor kent je bedrijf niet zo door en door zoals jij het kent. Soms wil je snel weten hoe de vlag erbij hangt. Wanneer je zelf de administratie doet heb je grip op jouw bedrijf.

3.   Je leert wat bij op een ander gebied

Gebrek aan kennis is voor veel ondernemers een reden om iemand anders hun administratie te laten doen. Door zelf de administratie te doen leer je als ondernemer juist ontzettend veel.

Zelf doen met een facturatie en boekhoudprogramma

Wil jij ook zelf de administratie van je bedrijf doen, dan gebruik je daarvoor een facturatie en boekhoudprogramma. Het boekhoudprogramma gebruik je om de administratie van je onderneming te doen. Je kunt daarmee bijvoorbeeld facturen maken, aangifte doen voor de belastingdienst en krijg je snel inzicht in de cijfers van je bedrijf. Mocht je behoefte hebben aan een boekhouder of accountant die met je meekijkt, dan kan dat ook bij een online facturatie en boekhoudprogramma.

Boekhouding zelf doen is gemakkelijk

Vroeger was administratiesoftware bedoeld voor boekhouders. De boekhoudtermen vlogen je om de oren en als ondernemer of zzp´er kon je er vaak maar moeilijk mee uit de voeten. Maar, de tijden zijn veranderd! De facturatie en boekhoudpakketten van nu zijn bedoeld voor ons, ondernemers. Ze blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Moeilijke zaken zijn simpel gemaakt en vrijwel alles draait “in de cloud”. Een bonnetje scan je in via de app op je smartphone en heb je een vraag waar je niet uitkomt dan stel je deze aan de klantenservice. Ideaal! Kun jij als ondernemer snel weer doen waar je goed in bent.

Facturatie en boekhoudprogramma vergelijken

Kiezen van een geschikt boekhoudprogramma is niet lastig. Op deze site hebben we namelijk een handige keuzehulp online boekhoudpakket vergelijken. Op basis van de grootte van je bedrijf en een aantal specifieke opties kun je in een oogopslag zien welke boekhoudpakketten er zijn. En je ziet ook direct wat de maandelijkse kosten van het facturatie en boekhoudprogramma zijn.

Facturatie en boekhoudprogramma